Botox – Vad är det?

 

Botox är till för att skapa avslappning i dina spända muskler och för att fylla ut och ge ett lyft till förslappad hud. Ingrepp med botox används oftast till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna i ansiktet, men kan även användas för behandling av exempelvis svett på olika områden av kroppen.Med exempelvis botox i pannan, det används när du vill åtgärda din glabella, osynliggöra arga rynkan eller vill få bort linjer i pannan.
Det finns många muskler i ansiktet och när du använder en del av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det påverkas när du spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som du får linjer i pannan eller rynkig panna. Med botox kan du motverkaEn botoxbehandling ger effekt på} hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet till exempel.
Botulinumtoxin är inte endast för skönhet, det är även en behandling som åtgärdar problemdrabbade områden. Botox är bra mot huvudvärk och migrän och för att lugna överspända muskler. När du behandlar med botox i pannan lugnar du musklerna i pannan och din glabella,mer känd som arga rynkan, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket kan bilda migrän.

Botox priser
Botox i Göteborg har olika prisklasser. Beroende på hur många områden som du vill behandla och vilken typ av behandling som du vill göra med botox varierar priserna.
Bland utbudet har du möjlighet att behandla botox kråksparkar, botox ögonbryn eller botox gummy smile för att nämna några utav områdena som vi kan behandla.
Svar på hur mycket det kommer att kosta ges i samband med konsultation hos våra behandlare som du träffar innan ditt ingrepp. Ni diskuterar vilket område du behöver ha botox injicering, om du gjort botox innan eller om det är första gången med botoxbehandling. Det är under vår konsultation som vår legitimerade behandlare ger sin perspektiv angående vilken injicering av botox som ger dig ett slutresultat som passar dig och som du är nöjd med.

Botox procedur
Först av allt kommer du att få fylla i en hälsodeklaration innan din behandling med botox. Efter det har du en kort konsultation tillsammans med din behandlare för att gå igenom proceduren, pris och för att besvara möjliga frågor. Även om det är din första botoxbehandling eller om du har gjort injicering tidigare, så ska du känna dig trygg med oss som behandlare och ett av de stora skälen till konsultationen är för att våra behandlare ska ge sin åsikt om din behandling.
Behandlingen startas genom att rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Fortsättningsvis blir det att vi injicerar små mängder botox där det ritats ut markeringar. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på områdets storlek som ska behandlas är proceduren över inom ett par minuter. Beroende på val av område är smärtnivån högre och lägre, men en botox injicering är vanligtvis relativt smärtfri.
Botox effekt www.gotaklinik.se
När kommer effekten av botox? Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur väl din kropp samarbetar med botox. För att se full effekt av din botox behandling kan det ta upp till två veckor innan du ser slutresultatet. Din botox behandling varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och varaktighet mer för varje behandling du gör. Med kontinuerlig behandling med botox stärker du ditt behandlade område och du kommer att få ett slutresultat som varar längre än vad exempelvis en enstaka behandling gör.

 

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*